Peperbus, het kan ook anders!

 

Donderdag 5 november zijn er aan drie zijden nieuwe antennes in de galmgaten van de Peperbus aangebracht. De galmborden zijn daarvoor aangetast. De nieuwe antennes zijn heel goed zichtbaar. Dit is niet zoals voorgespiegeld is door het gemeentebestuur. De intenties uit het in 2009 geformuleerd beleid zijn niet gevolgd.  Het kan ook anders!

 

 

 Als Erfgoedstad verwacht je dat de gemeente zorgvuldig omgaat met haar top(Rijks)monumenten. Ze hoort het goede voorbeeld te geven. Zo eist de gemeente bijvoorbeeld dat zonnepanelen in het beschermd stadgezicht vanaf de openbare ruimte niet zichtbaar zijn. Voor antenne-installaties is er in 2009 een apart beleid geformuleerd. Daarin staat dat er in principe geen antennes geplaatst mogen worden in, op of aan monumenten en ook niet in beschermde dorps- of stadsgezichten. De voormalige wethouder Ad van der Wegen bevestigde dit in december 2010. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de welstandsmonumentencommissie hadden toen onder voorwaarde van onzichtbare plaatsing hun goedkeuring gegeven. De Vereniging Binnenstad vindt dat de '(beeld)schade' veroorzaakt door de nieuwe plaatsing zo spoedig mogelijk hersteld moet worden.

 

Het kan ook anders 

Dat het ook anders kan moge blijken uit de informatie op de website camouflage invisible solutions.
Kennelijk functioneren vangnetten in de gemeentelijke voorbereidings- en besluitvormingsfases met betrekking tot beeldkwaliteit onvoldoende. De burger mag hopen dat dit een incident is.

 

Zie ook: 

  


Plaats reactie

Spelregels: zie disclaimer

Beveiligingscode
Vernieuwen